Stavangers ordfører holder i neste uke et idémøte om en redningsaksjon for oljebransjen. Men ingen ansatte eller fagforeninger ble i utgangspunktet invitert.

Blant annet har ordfører Christine Sagen Helgø (H) sendt brev og invitert 28 ordførere i andre vestlandskommuner til møtet onsdag 3. juni i Oljemuseet. Næringslivstopper, bransjefolk og analytikere står også på gjestelista, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg er ikke invitert og kjenner heller ingen andre ansatte eller tillitsvalgte som er invitert, sier distriktssekretær Morten Larsen i Fellesforbundet i Rogaland.

– Den norske suksessfaktoren er nettopp samarbeidet mellom ansatte, bedriftene og myndighetene, fortsetter han.

Ordfører Helgø er enig.

– Dette er også Stavangers suksessfaktor, at vi klarer å samarbeide på tvers. Klart de skal få komme. Alle som vil, er invitert. Jeg sier ikke nei til noen, sier hun og understreker at det aldri har vært meningen å holde noen utenfor.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kaller inn til krisemøte
 

  Oljeanalytiker: Dette er oljebransjens største trussel