Statsminister David Cameron gikk torsdag ut og krevde Sepp Blatters avgang. Regjeringen ba samtidig lederen i det engelske fotballforbundet (FA) å vurdere å trekke seg fra Fifa. Noe som i praksis betyr at fremtidige VM går uten England.

Den norske regjeringen går ikke like langt.

- Vi aksepterer at idrettens organisasjoner er autonome. Vi har lang tradisjon i Norge for ikke å blande oss inn i idrettens valg, sier kulturminister Widvey.

- Det betyr at du ikke vil gå like langt som den britiske regjeringen?

- Nei, det vil jeg ikke. Men når det er sagt forutsetter jeg at norske idrettsorganisasjoner kjemper for rene verdier og mot korrupsjon, også internasjonalt. Jeg har stor forståelse for at norske idrettsledere ikke vil gjenvelge Blatter, sier Widvey.

I tillegg til britene er det krefter i det europeiske fotballforbundet Uefa som ønsker å distansere seg fra Fifa. Uefa-sjef Michel Platini har krevet at presidentvalget i Fifa utsettes, uten å få gjennomslag.

Les også:

Fifa-kongressen i gang igjen etter bombetrussel

Ingen vet hva han tjener

Splitter og hersker dnPlus  (DN+)

England kan trekke seg fra fotball-VM dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.