Røssland føler seg motarbeidet av byrådets egne partigrupper i bystyret, skriver Bergens Tidende.

Konflikten toppet seg med en sak om Bergen tomteselskap, som byrådet ville ha blankofullmakt til å selge. De fikk ikke det fra bystyrepolitikerne, som istedenfor lanserte et kompromiss hvor byrådet måtte informere underveis i salgsprosessen.

Kompromisset var laget av Høyres gruppeleder Dag Skansen, skriver Bergensavisen.

Skansen har uttalt at han ikke har vært imot byrådets innstilling.

- Tomteselskapet skal selges, men det er greit at byrådet informerer om blant annet omfanget av eiendommer, og at bystyret får vite om kommunens interesser er ivaretatt, sier han.

Mannen som overtar Røsslands jobb, 69-årige Eiler Macody Lund, kommer fra stillingen som byråd for sosial, bolig og områdesatsing. Han ble valgt inn i Bergen bystyre for første gang i 2007.

- Eiler har vist seg som en solid ressurs i byrådet. Han kommer til å gjøre en god jobb som finansbyråd, og lose økonomien trygt gjennom tertialrapport og budsjettprosessen, sier byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.