Solberg må svare på brevet fra komiteen innen lørdag.

Komitémedlem Per Olaf Lundteigen ønsket å kalle inn både Solberg og Stoltenberg, men utover dette var vedtaket i komiteen enstemmig.

- Vi føler vi får de svarene vi trenger ved å snakke med den nåværende og tidligere justisministre. Å kalle inn statsministrene til høring ville bare medført ekstra støy og kunne tatt oppmerksomheten bort fra det saken egentlig dreier seg om, sier Abid Raja til NTB.

I utkastet som komiteen har vedtatt, blir Erna Solberg blir bedt om å svare på spørsmål tilknyttet det «nasjonale beredskaps- og sikkerhetselementet».

Leder av komiteen, Martin Kolberg (Ap), bekrefter at forslaget om skriftlige spørsmål kom fra Arbeiderpartiet.

- Hvilke tanker har dere om hva det betyr for Stoltenberg å slippe å møte i høring under sitt første Norges-besøk som NATO-sjef?

- Jeg har hørt det argumentet, men vi forholder oss til de saklige elementene i saken, svarer Kolberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.