Politikerne ble enige om gå til sak mot staten ved Helse Midt-Norge. Bakgrunnen er at de mener det ble begått flere saksbehandlingsfeil i prosessen da det ble bestemt at det nye fellesykehuset i Møre og Romsdal skulle ligge på Opdøl, 2 mil fra Molde sentrum og 5 mil fra Kristiansund sjukehus.

Alle partiene i bystyret talte for en rettssak mot staten under møtet tirsdag, melder NRK.

Saken kan komme opp for Inntrøndelag tingrett, da det er der helseforetaket har adresse, skriver Adresseavisen.

20 millioner

- Nå opptrer bystyret som et ombud for folket, sier Bjarne Elde (Ap).

Det er fra tidligere anslått at kostnadene ved en rettssak vil kunne beløpe seg til 20 millioner kroner, skriver Tidens Krav.

- Det er helt umulig å si hvor dyrt en rettslig prosess blir. Beløpet er kanskje for stort, men dette er noe vi må vurdere under prosessen. Men dette er noe uansett vi må få i gang, sa fungerende ordfører Kjell Neergaard (Ap) da han innledet møtet.

Han hadde på forhånd skrevet en tilråding til bystyret hvor det gikk fram at ordføreren mener prosessen rundt valg av sykehustomt fullstendig mangler legitimitet, og at ikke noe kan være uprøvd i saken.

Fra alle partier var kritikken til prosessen enstemmig, og det samme kravet om å forfølge saken.

- Selvfølge

- Det er en selvfølge at alle partier i Kristiansund og på Nordmøre krever at vi beholder sykehuset vårt på Kirkelandet, med lokal ledelse og eget budsjett, sa Frps ordførerkandidat Geir Nordli på kommunestyremøtet.

- Fellessykehusprosjektet må skrinlegges. Lokalsykehus i hver by er det eneste som gir fred i Møre og Romsdal. Det er også det som gir mest helse for kronene, sa Nordli.

- Ja, dette har vært en stygg prosess. Saksbehandlingen har vært grumsete - og mye her ligger tett opptil korrupsjon. Jeg har aldri opplevd en sak blir behandlet så uetisk, sa Bernhard Lillevik (KrF) ifølge Adresseavisen som også fulgte møtet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.