Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Finansmininister Siv Jensen ventes legge frem tiltak for å bremsen den galopperende pris- og gjeldsveksten i Norge, mandag. Foto: Fartein Rudjord
Finansmininister Siv Jensen ventes legge frem tiltak for å bremsen den galopperende pris- og gjeldsveksten i Norge, mandag. Foto: Fartein Rudjord les mer

Regjeringen

Regjeringens boligmarkedsplan kommer mandag

Eksperter tror det går mot skjerpede krav til både banker og boligkjøpere.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Strategien blir presentert av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) på en pressekonferanse mandag klokken 12.30.

Jensen, som er bekymret for en galopperende pris- og gjeldsvekst i Norge, har varslet en tiltakspakke for å bremse utviklingen.

Eksperter tror regjeringen vil skjerpe kravene både til bankenes utlån og boligkjøpernes egenkapital.

– Hun kommer primært med tiltak på tilbudssiden, som raskere behandling av byggesaker for å gjøre det lettere å bygge, har professor Ola Grytten ved Norges Handelshøyskole uttalt til NTB om Jensens plan.

– På etterspørselssiden forventer jeg grep med utlån og egenkapital og begrensninger mot avdragsfrie lån, tror professoren.

Les også:
Mot skjerpede krav til banker og boligkjøpere
 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk og samfunn Boligmarkedet Regjeringen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør