Strategien blir presentert av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) på en pressekonferanse mandag klokken 12.30.

Jensen, som er bekymret for en galopperende pris- og gjeldsvekst i Norge, har varslet en tiltakspakke for å bremse utviklingen.

Eksperter tror regjeringen vil skjerpe kravene både til bankenes utlån og boligkjøpernes egenkapital.

– Hun kommer primært med tiltak på tilbudssiden, som raskere behandling av byggesaker for å gjøre det lettere å bygge, har professor Ola Grytten ved Norges Handelshøyskole uttalt til NTB om Jensens plan.

– På etterspørselssiden forventer jeg grep med utlån og egenkapital og begrensninger mot avdragsfrie lån, tror professoren.

Les også:
Mot skjerpede krav til banker og boligkjøpere
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.