– Vi er vitner til den verste flyktningkrisen i nyere tid, hvor millioner av mennesker er fanget mellom brutale kriger og regjeringer som kun tar hensyn til egne politiske interesser i stedet for å utvise grunnleggende medmenneskelighet, heter det i organisasjonens rapport om verdens flyktningkrise.

Ikke siden andre verdenskrig har det vært så mange flyktninger i verden. Verst står det til i Syria hvor rundt fire millioner har flyktet fra landet.

95 prosent av dem har søkt tilflukt i nabolandene, noe som har resultert i at hver femte person i Libanon nå er fra Syria. Tyrkia og Libanon har tatt imot over en million flyktninger hver.

– Måten verden har taklet situasjonen på har vært en skammelig fiasko, skriver menneskerettsorganisasjonen.

Amnesty legger fram en rekke forslag til å bedre situasjonen for verdens flyktninger. Det foreslås blant annet at man lager en avtale om at landene alltid skal sette menneskeliv over politiske interesser og at landene i fellesskap setter i gang tiltak for å stoppe nettverket av menneskesmuglere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Euroen svekkes

Satser på laks

IEA: Fornybar energi kan bli større el-kilde enn kull innen 15 år

Se DNTV: Langer ut mot beredskapsmyndighetene

Langer ut mot beredskapsmyndighetene
Da Lærdal sto i brann, hadde ingen tid til å lese beredskapsplanen. – Brannfolkene spydde og svettet, frosset fast i bakken og var gjennom helvete. De reddet bygda, men lov var det ikke, sier ordfører Jan Geir Solheim.
04:42
Publisert: