Tirsdag morgen ble den tidligere dekkongen Tommy Sharif pågrepet av politiet i Oslo og siktet for grov bounndragelse. Politiet på Romerike gjennomførte tirsdag ransakelser i dekkselskapet Sharif as sitt lokale på Alnabru, på bopelen til Tommy Sharif og hans bror, og hos Sharif-selskapenes regnskapsfører. Etter et pengefunn ble også Tommy Sharifs bror, som eier Sharif as, pågrepet og siktet for heleri. En større mengde kontanter skal være beslaglagt.

Grov bounndragelse har en strafferamme på seks år i fengsel.

– Nå gjennomgår vi beslagene som er gjort og fortsetter avhørene med de to pågrepne utover dagen. Slik det ser ut nå vil ikke flere bli pågrepet i denne saken, sier politiadvokat Charlotte Benneche ved Romerike politidistrikt til DN.no.

– En formalovertredelse

– Fortsatt vet vi ikke om politiet har hatt noen ransaking eller funnet noen penger. Det sier de bare i media mens de ikke har klare papirer til oss ennå. Min klient er bare siktet for å ha forfordelt utbetalinger til seg selv med inntil tre millioner kroner etter i en situasjon der politiet mener selskapene ikke hadde nok penger til å dekke alle kreditorer. Det er således en formalovertredelse og ingen uriktige uttak av penger. Han skal i et kort avhør idag, og jeg regner med at han løslates etter det da. Ingen har sagt noe om fengsling, skriver Tommy Sharifs forsvarer John Christian Elden i en sms.

 

Forsvareren til Sharifs bror, Solveig Høgtun, sa tirsdag ettermiddag at hun ikke har fått satt seg inn i saken.

– Jeg har så vidt snakket med ham, og han stiller seg uforstående til at han er pågrepet i denne saken, sa Høgtun til DN igår.

Sønnens konto

DN skrev mandag at Økokrim frøs vel 1,3 millioner kroner på kontoen til den tidligere dekkongen Tommy Sharifs sønn. Skattemyndighetene mistenker Tommy Sharif for grovt skattesvik og krevde arrest i kontoen, som de mener ble benyttet av Sharif, ifølge en rettskjennelse.

Politiets pågripelser kom etter at samtlige ni av Tommy Sharifs selskaper har gått konkurs de siste månedene. Det er meldt inn krav fra kreditorene på rundt 100 millioner kroner så langt. Skattemyndighetene har meldt inn syv millioner kroner i skatte- og avgiftskrav i konkursboene, og ifølge en kjennelse fra Nedre Romerike tingrett er Skatt øst i oppstartsfasen med bokettersyn og kontroll.

– Utstrakt sammenblanding

«Forretningsførselen bærer tydelig preg av en utstrakt sammenblanding mellom selskapenes økonomi og saksøktes (Tommy Sharif, journ. anm.) privatøkonomi », hevdet skattemyndighetene i Nedre Romerike tingrett da de krevde arrest i kontoen til Tommy Sharifs sønn, ifølge kjennelsen fra mai i år.

Skattemyndighetene understreket også at Tommy Sharif har vist «både oppfinnsomhet og vilje til å unndra midler» fra skatte- og avgiftsmyndighetene og kreditorene, ifølge kjennelsen fra Nedre Romerike tingrett.

Skatt øst vil ikke kommentere kjennelsen.

– Jeg kan bekrefte at vi for tiden gjennomfører bokettersyn, og saken har høy prioritet hos oss, sier avdelingsdirektør Erik Nilsen i kontrollavdelingen i Skatt øst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.