Det får Dagens Næringsliv bekreftet av pressekontakt ved Romerike politikammer onsdag kveld. Siktelsene opprettholdes.

– Han har sittet i avhør i formiddag, og han har vært opptatt av å samarbeide med politiet og bistå i å svare på spørsmålene de har hatt, sier Sharifs advokat Sol Elden til NTB.

Til TV 2, som først omtalte løslatelsen, sier hun at Sharif har forlatt politistasjonen, der han har sittet pågrepet siden han ble pågrepet tirsdag.

- Vi jobber nå videre med det vi regner med blir en omfattende etterforskning i samarbeid med Skatt Øst. Vi vil videre avvente rapporter fra skatteetaten og bostyrer vedrørende bokettersyn og boinnberetninger. Etter gårsdagens oppslag har politiet mottatt flere tips fra publikum som vi følger opp, sier politiadvokat Charlotte Visdal Benneche i en oppdatert pressemelding.

Tidligere onsdag opplyste politiet på Romerike at de ville fatte beslutning om brødrene skulle begjæres varetektsfengslet eller løslates. 

- Vi kan bruke 72 timer og holde noen i politiarrest i 48 timer, men det er alltid ønskelig å avklare spørsmålet om varetektsfengsling så fort som mulig. Det er ikke gøy å sitte i politiarrest, sa Benneche i Romerike politidistrikt til Dagens Næringsliv tidligere onsdag.

Avhørt i to dager

Det var tirsdag morgen politiet pågrep Tommy Sharif og tok han inn til avhør. Ni selskaper knyttet til Sharif ble slått konkurs tidligere i år og pågripelsen kommer i kjølvannet av disse konkursene. Politiet mistenker mulig bounndragelse og skattesvik. Tommy Sharif er mistenkt for å ha unndratt midler fra kreditorer mens boren er mistenkt for heleri, bekrefter politiet.

Politiet har tidligere bekreftet at det har beslaglagt et større beløp i forbindelse med ransaking.

I en pressemelding onsdag ettermiddag skriver politiet at det har foretatt ransaking på fire adresser: de siktedes bopel, et dekkverksted i Oslo, hos regnskapsfører og et lager på Nedre Romerike.

I forbindelse med aksjonen ble det tatt beslag i dokumenter, datautstyr og penger.

- Hvor stort beløp er beslaglagt?

- Vi vil ikke gå ut med størrelsen utover å si at det er større beløp, sier Benneche.

Advokat Sol Elden, som bistår Tommy Sharif i avhørene sier hennes klient ikke erkjenner straffskyld. Advokat Solveig Høgtun er forsvarer for broren til Tommy Sharif. Tirsdag fortalte hun DN at han stiller seg uforstående til at han er pågrepet i denne saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.