LO har vært hard i kritikken av regjeringens håndtering av den økende arbeidsløsheten som følge av nedturen i oljesektoren. LO mener regjeringen har vært for passiv og har reagert for sent.

Men nå er arbeids- og sosialministeren lei og slår kraftig tilbake mot kritikken, skriver Klassekampen.

– Vi har hatt en rekke møter der LO ikke har kommet med ett eneste konkret forslag. Det de har sagt når vi har møttes, har vært at regjeringens skildring av situasjonen er god. Men så løper de til mediene og kritiserer oss etterpå, sier han.

Eriksson mener LO opptrer som «Aps valgkamputvalg» når de kritiserer regjeringen. Og han er særlig oppbrakt over at tunge forbund som Fellesforbundet gir valgkampstøtte til SV, som vil dempe investeringene i oljesektoren.

– Ledigheten startet i oljesektoren med den kraftige nedgangen i oljeprisene. Det er merkelig at LO går så til de grader ut mot regjeringen samtidig som de sender pengestøtte til valgkampen til partier som vil dempe investeringsveksten på norsk sokkel. Det vil bety færre arbeidsplasser og større usikkerhet, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.