Hellas spiller en viktig politisk rolle for Europa, sier utenriksminister Børge Brende (H). Han håper på en løsning som innebærer at Hellas forblir en del av det politiske samarbeidet.

– Vi skal ikke glemme de politiske implikasjonene med et Hellas som eventuelt forlater Europa. Vi er avhengig av Hellas i den regionen, som er relativt ustabil. Vi skal se tilbake på håndteringen av dette ti år fram i tid, og hvordan vi håndterte dette, sier Brende til NRK.

Han maner nordmenn som skal på ferie til Hellas til å være forberedt på at minibankene kan gå tomme for kontanter, men understreker at han er langt mer bekymret for de politiske konsekvenser den pågående krisen kan medføre.

– Situasjonen er meget uoversiktlig. Jeg håper Hellas nok en gang går gjennom forslagene som ligger på bordet om økt pensjonsalder og å opprette en uavhengig skatteinnkreving, sier Brende.

 

Les også: - Noen ganger kan det bli påpekt at det er greit å komme seg hjemover

Kjører frem skattekrav

Kinesisk pragmatisme

 

Se også:

Krise for greske pensjonister:

Krise for greske pensjonister
Mandag skulle pensjonene komme, men bankene er stengt i seks dager og få av de eldre har minibankkort.
00:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.