En rapport Multiconsult har laget på oppdrag fra kommuneorganisasjonen KS viser at 46 prosent av det kommunal veinettet trenger oppgradering. Da den forrige rapporten ble laget, i 2009, var tallet 43 prosent. Økningen tilsvarer rundt 1.300 kilometer vei, opplyser KS.

Ifølge rapporten vil etterslepet fortsette å øke dersom pengebruken er uendret. For å holde tritt med slitasjen og holde tilstanden som i dag, kreves det 500 flere veimillioner per år. Videre heter at det for å oppnå det som kalles «lavt ambisjonsnivå» kreves det ytterligere 2 milliarder i året de neste ti årene.

Multiconsult har også stipulert vha. som skal til for å nå «akseptabelt ambisjonsnivå». Det krever et tillegg på 3 milliarder – ut over de 500 millionene – per år i 10-15 år.

Samtidig på pekes det at «selv i kommuner med anstrengt økonomi har et systematisk arbeid med planlegging ført til økt politisk oppmerksomhet og mer ressurser til vedlikehold». Dermed er det et potensial for kommunene til å lære av hverandre, sier KS.

 

Les også: - Du akkumulerer gjeld hele tiden

Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

Hellas-konkurs vil koste Tyskland et halvt norsk statsbudsjett

 

Se også:

Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack:

Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack
Men prislappen på oppfinnelsen er stiv.
02:03
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.