Rapporten fra EUs narkotikaovervåkingssenter (EMCDDA) har listet opp ti hovedsteder i Europa som har en aktiv og altomfattende plan for å bekjempe narkotika, skriver VG.

På listen finner vi blant andre Stockholm, København og Helsinki.

– I Norge ber du om hjelp, og venter og venter. Det er mye mer sømløst andre steder i Europa. Når du har en helhetlig strategi, samarbeider alle og har klare ansvarsområder. Der slipper de ikke brukere før eller under behandling, men følger dem hele veien, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, til VG.

EMCDDA omtaler en gjennomarbeidet narkotikastrategi på bynivå som en felles plan mellom politikere, helsevesen, politi og frivillige organisasjoner hvor alle deler av narkotikamisbruk er inkludert. I rapporten blir det bare nevnt at Oslo har en strategi for å få bukt med de åpne russcenene i byen. Oslo er én av åtte byer med åpne russcener i Europa.

Helsebyråd i Oslo, Øystein Eriksen Søreide (H) sier til VG at han ikke kjenner seg igjen i at Norges hovedstad mangler en overordnet narkotikaplan. Han peker på at bystyret vedtok en rusmiddelpolitisk strategi i 2011, noe han mener er mangelfullt framstilt i rapporten.

Les også:

Greske banker snart tomme for penger

Uber stanser sjåførtjenestene i Frankrike  

Se DNtv:

- Hellas må si nei søndag
Tusenvis av grekere samlet seg mandag kveld for å si «nei» til de europeiske lånegiverne.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.