– Jeg tror ikke på at Telenors ledelse ikke har blitt informert. De nye opplysningene står i grell kontrast til de opplysningene som ble gitt fra Telenors styreleder og administrerende direktør i høringen, sier Kolberg til Klassekampen.

Amerikanske myndigheter slår ifølge avisen fast at VimpelCom-styret fikk informasjon om hvordan selskapet skulle skaffe seg telelisenser i Usbekistan. Da Stortinget tidligere i vår behandlet saken, var Telenors forklaring at styre ikke ble informert.

Kolberg akter nå å ta opp saken i komiteen over sommeren.

– Det er VimpelCom som er under etterforskning. Overfor kontroll- og konstitusjonskomiteen har Telenor svart på de spørsmål som har kommet opp i denne saken på bakgrunn av den kunnskapen og de fakta Telenor har, skriver Telenors kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i en epost til Klassekampen.

Telenor fikk i vår kritikk av flertallet på Stortinget for sin håndtering av VimpelCom-saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bergen-familie vil endre kommunegrensen i Stavanger

- Vi er blitt beskyldt for alt mulig. Det er tåpelig

Legger 19,3 milliarder dollar på bordet for å redde aksjemarkedet

Se DNTV: Krise for greske pensjonister

Krise for greske pensjonister
Mandag skulle pensjonene komme, men bankene er stengt i seks dager og få av de eldre har minibankkort.
00:47
Publisert: