Politiet tok ingen sjanser da de fant en modifisert øvingsgranat i en seilbåt i Drøbak tirsdag. Alle i 30 meters omkrets ble evakuert, men granaten viste seg å ikke inneholde noe sprenglegeme.

Politiet gikk inn i seilbåten, som lå i småbåthavna i Drøbak, tirsdag ettermiddag etter at den hadde ligget ulovlig fortøyd på kaiplassen til brann- og redningsbåten i Drøbak siden morgenen. Ansatte i kommunen snakket på formiddagen med en person fra båten, men da politiet kom for å be vedkommende om å fjerne seg, var båten tilsynelatende forlatt.

– I stedet for å finne noen om bord, fant patruljen en blå øvingsgranat, men med sølvfolie pakket rundt toppen. Den bar preg av å være modifisert, og derfor ble bombegruppa fra Oslo tilkalt, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Follo politidistrikt til NTB.

Rundt to timer etter at granaten ble oppdaget, kunne bombegruppa fastslå at det dreide seg om en ordinær øvingsgranat med tennsats, men uten sprenglegeme, opplyser politiet.

Han utelukker ikke at seilbåten er stjålet og forlatt. Mens bombegruppen ble tilkalt, evakuerte Follo-politiet alle i en omkrets av 30 meter rundt båten. Sveen sier det er mulig å fylle en øvingsgranat med nytt sprengstoff, men sølvfolien rundt toppen gjorde det umulig å se om dette var blitt gjort.

 

Les også:  Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Kongen, statsministeren og lønnskongen

Jus-ekspert: Tre viktige sider i Yara-dommen

 

Se også:

Franske arktitekter vil bygge tårn i Sahara:

Franske arkitekter vil bygge tårn i Sahara
Byggetid: 50 år.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.