I Civita bekymrer man seg ikke over en ledighet på 4 prosent, men mener isteden at oljeindustrien har bidratt til å holde nivået kunstig lavt, skriver Klassekampen.

– Ledigheten i Norge har vært på ekstremt lave nivåer på grunn av boomen i Nordsjøen, men nå kommer den opp på et mer «normalt» nivå. 4 prosent er lav ledighet og normalt, sier Kirkebirkeland.

Han mener politikerne ikke må innføre noen ekstraordinære tiltak for å berge arbeidsplasser i oljebransjen.

– Jeg vil ikke at staten skal øke oljepengebruken for å motvirke ledigheten. Under finanskrisen kunne man kanskje akseptere økte offentlige utgifter, men nå kan vi ikke forsvare det, sier han og fortsetter:

– Jeg er uenig i at politikerne skal ha mål om at arbeidsledigheten skal ligge på 2-3 prosent, og som en følge av det vil sette inn store ressurser for å nå målet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.