Dagsavisen forteller i dag historien om foreldre som opplever at de og barna deres blir straffet for å si ifra om kritikkverdige forhold.

I mai sendte foreldrene ved en privat barnehage i Gamle Oslo en bekymringsmelding til kommunen, fordi det var flere forhold foreldrene var misfornøyd med.

Ikke lenge fikk i alle fall en av foreldrene følgende brev fra styreren i barnehagen, skriver avisen:

«For å drive en god barnehage er det av stor betydning at foreldre har tillit til ledelse og eier, noe dere har uttrykt både skriftlig og muntlig at dere ikke har, jf. bl.a. bekymringsmelding til bydelen 8.05.2015. Vi vil derfor ikke tilby [barnets navn] barnehageplass i [barnehagens navn] fra høst 2015. »

Sa opp både barn og ansatte
Senere gikk barnehagen ut med en melding om at samtlige barnehageplasser var sagt opp fra 1. september fordi barnehagen skulle gjøre noen pålagte utbedringer.

Også de anstatte har blitt sagt opp med virkning fra 1. oktober.

- Vi har protestert mot ting ledelsen har gjort, og dermed har vi blitt straffet for det. Siste skrittet er at vi blir kastet ut av barnehagen, hevder Ketil Raknes overfor Dagsavisen.

Dagsavisen har ikke klart å få noen kommentar fra eierene av barnehagen. Men til kommunen har barnehagen opplyst at de ønsker å legge ned driften fordi det blir for komplisert å drive barnehage før utbedringene er ferdig.

Kan starte på ny om kort tid
Foreldrene ber nå kommunen sette en stopper for at barnehagen kan bare starte opp igjen med nye barn og ansatte så snart utbedringene er ferdig.

- Da sender de et signal om at du kan ikke kritisere, da mister du plassen din, sier Janne Lindgren, en av foreldrene til Dagsavisen

Utbedringene i barnehagen er ventet å være ferdig i midten av september. Oslo kommune sier de er kjent med foreldrenes syn. Men selv om kommunen gir uttrykk for forståelse for at det er vanskelig å miste en barnehageplass, understreker de at alle har fått tilbud om andre barnehageplasser i bydelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.