- Det er en klar økning, og det er sterkt beklagelig og bekymringsfullt, sier avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til NRK.

Domstolene begynte å føre oversikt over antallet trusler ifjor. Da ble 13 saker anmeldt. De fleste er rettet mot dommere, men enkelte er mot vitner og politiadvokater.

- Vi har grunn til å tro at enkelte ser seg tjent med å forsøke å påvirke rettens forhandlinger gjennom trusler, og det finnes sikkert også hevnmotiv. Det er også folk som har vært i rettssystemet og som tar ut hevn for dommen i form av trusler i etterkant, sier Moe.

Domstoladministrasjonen begynte å telle og systematisere antallet trusler etter at huset til en sorenskriver i Hamar brant ned i juli 2013. I mars i år ble en mann siktet for mordbrannforsøk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.