– Norge slutter seg til enstemmig internasjonal kritikk av at Israels regjering i går åpnet for inntil 800 nye boliger i Øst-Jerusalem og på Vestbredden, sa utenriksminister Børge Brende (H) i en uttalelse torsdag.

– Slike handlinger er uforenlige med Israels erklærte støtte til tostatsløsningen og sår igjen tvil om Netanyahu-regjeringens forpliktelse til fredsprosessen, framholder Brende.

Onsdag godkjente den israelske regjeringen byggingen av 300 nye boliger på Vestbredden og inntil 500 boliger i Øst-Jerusalem. Begge steder er en del av okkupert palestinsk område, påpeker UD.

– Folkerettsstridig og et stadig større hinder for en tostatsløsning, slår Brende fast om byggeaktiviteten.

– Jeg håper Netanyahu ikke tar lett på den enstemmige kritikken, sier utenriksministeren og er bekymret for det Norge oppfatter som en stadig hardere konfrontasjonslinje fra israelske bosettere.

Les også:

Het debatt rundt Labours venstrekandidat

Nå treffer oljesmellen bredere  

Ingen nye stillingskutt i Shell Norge  

Se DNtv:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.