Shirley Bottolfsen (81) er en meget kjent skikkelse i Bodøs gater - der hun i årtier har samlet inn penger som blant annet går til mat til trengende.

Nå ber den godhjertede damen om å få unntak fra bompenger når en ny stasjon kommer opp mellom Bodø og Tverlandet.

- Det blir masse penger, og jeg har ikke akkurat stor pensjon. Hvis ikke, må jeg slutte å kjøre ut mat, sier hun til Avisa Nordland (krever abonnement hos Avisa Nordland).

Bottolfsen kjører fyller hver dag bilen med brød og annen mat hun får fra butikkene og kjører rundt til asylmottakene i byen, blant annet til et på Tverlandet.

Bompengestasjonen kommer i drift 15. oktober i år. 

Bottolfsen får full støtte i kravet om fritak for bompenger på asylmottaket på Tverlandet.

- Vær så snill å la Shirley kjøre gratis på veien. Hun betyr så enormt mye for oss. Hun er både vår mor og engel, sier en av beboerne, til Avisa Nordland.

Ifølge avisen kan enhver søke om fritak fra bompenger. Men så langt har ikke Shirley Bottolfsen nådd frem. De som automatisk har fritak er gående og syklende, motorsykler og mopeder, kjøretøy i merket begravelsesfølge, elbiler og hydrogenbiler, kollektivtransport, forflytningshemmede og utrykningskjøretøy.

En bompengepassering vil koste 21 kroner på Tverlandet og 15 kroner i Bodø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.