Økningen fra ifjor overgår inflasjonen.

Ifølge årets rapport fra Huseiernes Landsforbund om kommunale vann- og avløpsgebyrer, renovasjonsavgift og feieavgift var den gjennomsnittlige økningen per husstand 3,2 prosent. Den generelle inflasjonen i Norge fra 2014 til 2015 er bare to prosent.

- Som enkeltår er det udramatisk, men om vi ser helt tilbake til 1992, da vi begynte med denne statistikken, så har gebyrene økt 50 prosent over inflasjonen hvert år. Då begynner det å bli dramatisk, forteller utredningssjef Dag Refling i Huseiernes Landsforbund til NTB.

Ser en på gebyr- og avgiftsnivået generelt, er det Søndre Land i Oppland som kommer verst ut i Kommune-Norge. Hver husstand i innlandskommunen må ut med 20.810 kroner. Best ut kommer Årdal i Sogn og Fjordane, med 6.059 kroner per husstand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.