I Høyre har 37 lokallag vendt tommelen ned for søndagsåpne butikker i sine kommuner, mens 52 lag er tilhengere. Tilsvarende tall i Fremskrittspartiet er 21 og 56, ifølge Klassekampen.

Av de 58 Høyre-styre kommunene som har sendt inn høringssvar på regjeringens forslag, vil dessuten 51 beholde søndagen som den er, ifølge NRK.

Så langt synes det å stå om to hovedløsninger: regjeringens, som primært går ut på å la butikker holde åpent på søndager, enkelt og greit, og Venstres, hvor det er kommunene som helt og holdent skal få bestemme hvorvidt butikkene får holde åpent på søndager.

I forslaget som regjeringen har sendt på høring, finnes det også en alternativ modell, som ligner Venstres.

Siden Kristelig Folkeparti er sterke motstandere, er regjeringen avhengig av Venstres støtte for å få gjennomslag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Innfører flere gjennomsnittsmålinger på norske veier

Nokia selger hele kartvirksomheten

Obama må ruste seg til klimakamp i domstolene

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: