Juli har vært den kaldeste måneden her til lands siden 1996. Likevel var det små avvik, og månedstemperaturene lå bare 0,7 grader under normalen.

Juliværet i år var preget av nattefrost i Hordaland og den kaldeste badetemperaturen på 18 år langs sørlandskysten.

– Grunnen til at mange er misfornøyde i år, er nok at vi hadde en fantastisk varm juli i fjor. Sammenlignet med den, har årets juli vært svært kjølig, forklarer klimaforsker Jostein Mamen.

Normaltemperatur i juli er kjølig og da blir ikke avviket stort.

Selv om det ikke har vært tropenetter eller varmerekorder har flere steder i Norge fått fine dager innimellom. Den høyeste temperaturen ble målt 2. juli i Meråker, der gradestokken viste 31,4 grader pluss, ifølge Yr.no.

Den kaldeste temperaturen var i Finnmark som fikk det kjøligste været siden 1989, 3 grader over normalen i snitt. På den positive siden har det også vært 25 prosent mindre nedbør enn vanlig flere steder i Finnmark. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

DNO stiger kraftig videre

Børsfallet i Aten fortsetter

- Utsiktene til en prisoppgang i andre halvår har forduftet

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: