Menn som ble fedre da de var unge, løper en større risiko for å dø etter fylte 45 år enn dem som ikke fikk barn før fylte 25 år, viser en ny undersøkelse.

Sannsynligheten for å dø tidlig er minst dersom man får barn etter fylte 30 år, ifølge undersøkelsen, som er gjennomført ved Helsingfors universitet og publisert i forskningstidsskriftet Journal of Epidemiology and Community Health.

Derimot er det større risiko for menn som ble fedre når de var under 25 år. Disse har større sannsynlighet for å dø i alderen 45 til 54.

Årsaken er at menn som blir fedre, ektemenn og forsørgere i ung alder kan rammes av psykisk og økonomisk stress, noe som gjør at de ikke i tilstrekkelig grad tar ansvar for sin egen helse, mener forskerne. Funnet kan ikke forklares av mennenes utdanningsnivå, bosted, sivilstand eller antall barn, ifølge forskerne.

Over 30.000 finske menn deltok i undersøkelsen, som pågikk i ti år.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet:

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: