Politiet har sperret av mesteparten av universitetsområdet på Blindern etter at det er funnet en bombelignende gjenstand der. Gjenstanden settes i sammenheng med en skyteepisode noen timer før.

Politiets bombegruppe undersøker onsdag morgen gjenstanden som ble funnet nær Apalveien og fysikkbygningen og vil eventuelt uskadeliggjøre den.

– Gjenstanden har et utseende som for dem som fant den, kunne se ut som en bombe. Funnet ble gjort rett ved der en skyteepisode fant sted i natt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Skutt i brystet

En vekter ble natt til onsdag skutt i brystet nær der gjenstanden ble funnet. Han hadde på seg skuddsikker vest og ble ikke alvorlig skadd.

«Vekteren ble skutt på av to personer som stakk fra stedet», meldte politiet klokka 3.15 natt til onsdag.

– Gjenstanden ble funnet i forbindelse med søk i nærområdet. Det er utseendet som gjør at vi mistenker at det kan være en bombe, opplyser operasjonslederen.

Stort politioppbud

Pedersen sier at et relativt stort politioppbud er på plass i området for å sørge for at ingen tar seg forbi sperringene som er satt opp.

– Det er for å ivareta sikkerheten til forbipasserende. Store deler av bygningsmassen på Blindern er også sperret av, og vi ber dem som skal på jobb på Blindern om å være oppmerksom på dette, sier han.

T-banen i området går som normalt, men politiet sier at det vil bli en del komplikasjoner i trafikken og ferdselen i området så lenge det pågår politiarbeid på stedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.