Ap har i løpet av de siste 18 årene hatt kunnskapsministerposten i totalt 18 måneder, påpeker Giske overfor Dagbladet.

Det er ikke godt nok, sier han og argumenterer med at Ap er det eneste partiet som kan ta opp kampen mot Høyre om skolepolitikken.

- Vi burde tatt den posten i 2009. Vi skulle kjempet hardere og ikke gitt oss, sier han, og referer til at daværende SV-leder Kristin Halvorsen fikk statsrådsposten i regjeringens andre periode, etter at SVs daværende nestleder Øystein Djupedal var kunnskapsminister fra 2005 til 2009.

- Vi, som Norges største parti, fikk ikke posisjonert oss i debatten om utdanning og skulle derfor hatt ministerposten i minst én av regjeringsperiodene. SV er et lite parti. Høyre er så mye større, og for å kunne stå imot dem trengs Ap, sier Giske.

Det er i Giskes bok «La læreren være leder - veien til en skole der alle barn kan lykkes», som gis ut mandag, at dette kommer frem.

Halvorsen sier til Dagbladet at hun regner dette som en intern debatt i Ap, og hun ønsker derfor ikke å legge seg opp i saken. Djupedal ønsker ikke å kommentere saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.