Høyres skolevalgløfte vil koste over en milliard kroner hvert år og altså komme opp i seks milliarder kroner i hele perioden, skriver Dagbladet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han vil ha fullt trykk på etter- og videreutdanning av lærere, og at pengene ikke må brukes på for eksempel heldagsskole uten mer faglig innhold, som han påpeker at noen partier ønsker.

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer satsingen på videreutdanning av lærere ved å vise til at én av syv norsklærere ikke har fagfordypning i faget de underviser i. Det samme gjelder en av fem mattelærere.

Onsdag presenterte kunnskapsministeren sin lenge varslede realfagsstrategi på Teknisk Museum i Oslo. Nye og bedre undervisningsmetoder, tidligere start med algebra og systematisk realfagsjobbing i alle barnehager er formelen som skal få norsk skole ut av realfagskrisen, ifølge Høyre-statsråden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.