I et intervju med Dagbladet går finansminister Jensen hardt ut mot Støre, som hun mener sender ut sprikende politiske signaler.

– Den ene dagen hører jeg Jonas og Ap si at det er viktig med trygghet i oljenæringen. Den neste sier de at vi skal la oljen ligge igjen i modne oljefelt og ikke nødvendigvis åpne nye. Det ville vært fint å vite hva Arbeiderpartiet egentlig mener. Det er en ærlig sak hvis Ap mener at ressursene skal ligge igjen på havbunnen, men det får ganske store konsekvenser for framtidig velferd i Norge, sier hun.

– Oljeindustrien kommer til å sysselsette mange mennesker lenge. Men forutsetningen for det, selv i krevende tider med fallende oljepris, er at vi har forutsigbarhet og langsiktighet i rammebetingelsene. Vi trenger i hvert fall ikke flere beskjeder fra Arbeiderpartiet som handler om å sparke folk ut av en næring som har en framtid i Norge, legger Jensen til.

Hun sier videre at hun når som helst vil møte Jonas Gahr Støre til debatt.

– Både om Syria-saken og ikke minst om hvordan vi kan skape flere arbeidsplasser i Norge. Jeg rydder plass når som helst.

 

- Vi trenger en normal prisutvikling
 
- Vi trenger en normal prisutvikling
Finansminister Siv Jensen (Frp) setter ut det hun selv kaller et "blinkende trafikklys".
02:12
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.