Det var fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) som sammen med statsminister Erna Solberg (H) la fram det regjeringen kaller en masterplan for marin forskning i Tromsø. Målet er mer innovasjon og større verdiskaping.

Dersom vi skal nå målsettingen om å femdoble inntektene fra sjømatnæringen innen 2050, må det satses på forskning, er beskjeden fra regjeringen.

– Kysten og den maritime næringen sliter. Dette er ikke så mye, men alt av oppdrag som kan gå til næringen i disse tider, er gode nyheter, sier Høyres Ove Trellevik til Maritime.no.

Den norske flåten av forskningsfartøy er blant de fremste i verden, men begynner å dra på årene. Det nyeste skipet, G. O. Sars, ble bygget i 2003. Av de 100 millionene som skal gå til oppgradering av havforskningsfartøyene, kan så mye som halvparten gå til det nest nyeste skipet, Johan Hjort fra 1990, skriver avisen.

– Det er et generelt behov for rent skipstekniske oppgraderinger på maskineri, pumper, automasjon og elektronikk over hele linjen. Mye av utstyret på båtene er originalt fortsatt, sier rederisjef Per Wilhelm Nieuwejaar ved Havforskningsinstituttet.

Les også:

Inntil 500 må gå i Aker Solutions  

Asia i dag: Mørke skyer over Kina

Krever navnene på norske pornopirater  

Se DNtv: - Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten

 

- Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten
APs skatteforslag sett fra Bygdøy.
02:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.