- Vi kan ikke bare lese i avisen at hun har tatt permisjon, sier bystyredirektør i Bergen, Roar Kristiansen til Kommunal Rapport.

Han slår dermed fast at ordfører Trude Drevland fortsatt er ordfører i Bergen, til tross for at Hordaland Høyre mandag sendte ut en pressemelding om at Bergens-ordfører Trude Drevland (H) går ut i permisjon. Permisjonen skal ifølge pressemeldingen vare så lenge politiet undersøker om Drevland har gjort seg skyldig i korrupsjon i forbindelse med cruiseskip-dåpen i Bergen 17. mai.

Ifølge kommuneloven må Trude Drevland selv søke om permisjon, men noen søknad har ikke forretningsutvalget i Bergen mottatt.

Krav i kommuneloven

- Drevland er fortsatt i sitt verv, hun kan ikke i en pressemelding si at hun tar permisjon. Kommuneloven setter krav om at søknader om fritak fra verv må behandles politisk. Vi kan ikke lese om det i avisen, sier Kristiansen.

Det er forretningsutvalget i Bergen som vil behandle en eventuell søknad om permisjon. Kristiansen sier utvalget skal møtes tirsdag og vil kunne behandle en søknad da. Drevland ønsker ikke å svare på spørsmål fra avisen. Heller ikke lederen i Bergen Høyre eller lederen i Hordaland Høyre har svart på spørsmål om permisjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.