– Skal jeg gi deg et råd, Siv Jensen, så ville jeg lagt denne litt eplekjekke tonen litt ned, sa Torgeir Micaelsen under den NRK-sendte debatten fra Karasjok.

Ap-politikeren viste til at han selv har tatt kritikk på det Ap ikke fikk gjort i løpet av åtte år, mens det er langt mellom Frps løfter i valgkampen og forsøket med statlig finansiert eldreomsorg som nå kommer:

– Det var ikke disse byråkratiske prøveprosjektene du lovte velgerne. Du lovte eldreminister, eldremilliard, fullfinansiering av statlig eldreomsorg og en lang rekke andre ting. Så jeg ville tatt det litt mer piano, når du nå har ansvar for første gang i din karriere, sa Micaelsen.

Advarte mot lite

Frp-leder og finansminister Siv Jensen mente det fortoner seg stikk motsatt, og sendte en advarsel i retur:

– Vi bevilger altså nesten en halv milliard kroner til dette prosjektet. Jeg vil advare mot å kalle dette et lite prosjekt, repliserte hun.

Jensen forsikret at hun «prøver på ingen måte å være eplekjekk».

– Men der Ap har skjønnmalt situasjonen da de satt i posisjon, har vi gjort det stikk motsatte. Vi har bedt kommunene kartlegge behovene, slik at vi kan få ventelister og bygge deretter, sa hun.

Ærlig Høie

Helseminister Bent Høie (H) sa at statlig finansiert eldreomsorg langt fra er Høyres modell, og la til «det innrømmer jeg ærlig». Han vil likevel gi det en sjanse:

– La oss prøve ut Frps modell etter 20 års diskusjon. For de rødgrønnes modell fungerte i hvert fall ikke, sa Høie.

Jensen fulgte opp:

– Vi har hatt en uverdig diskusjon om eldreomsorgen i alle år. Men fungerer det ikke, så legger vi det vekk, sa hun.

 

Les også: Jeg garanterer for De grønne

 
Regnesentral regner med Ap som valgvinner

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.