Ap er fortsatt det største partiet, med 32,2 prosents oppslutning, 0,7 prosentpoeng lavere enn for en uke siden, viser målingen, som er gjennomført av Respons for Aftenposten. Høyre ender denne gangen på 25,1 prosent (+1,6), mens Frp tar tredjeplassen med en oppslutning på 11,4 prosent (+1,4).

Høyre ligger nesten 3 prosentpoeng lavere enn ved forrige kommunevalg, men også det er innenfor feilmarginen. Målingen er basert på 1.001 telefonintervjuer der folk er spurt hva de ville stemt om det var kommunevalg i morgen. Feilmarginen er mellom 2 og 3 prosent og er størst for de store partiene.

KrF går mest tilbake, og nedgangen på 2,9 prosentpoeng til 4,2 prosent er den eneste endringen som er såkalt statistisk signifikant. Mellom KrF finner vi Venstre og Sp, som begge lander på 6,1 prosent etter endringer på henholdsvis +0,4 og -0,3 prosent, samt De Grønne, som går ned 0,5 til 5,4 prosent.

SV ligger på 3,8 prosent, en fremgang på 0,3, mens Rødt er på jumboplass til tross for en fremgang på 1 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 2,9 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.