Det såkalte «forenklingsorganet for næringslivet», skal påse og sørge for at nye lover og regler ikke forpurrer regjeringens store forenklingsprosjekt.

Organet, som litt enklere kalles regelrådet, blir plassert i Hønefoss, hvor det dermed blir etablert sju-åtte statlige arbeidsplasser, ifølge en felles pressemelding fra Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet.

Nyheten ble kunngjort i Hønefoss fredag ettermiddag.

Minst mulig byråkrati

Forenkling er viktig for Venstre, ifølge partileder Trine Skei Grande.

– Det skal være et uavhengig organ som både skal kontrollere og veilede myndighetene i regelutforming og konsekvensanalyser slik at nye regler, forskrifter og annet er mest mulig hensiktsmessige og bidrar til minst mulig økt byråkrati og administrasjon for dem reglene gjelder – i all hovedsak norske bedrifter, sier Grande.

Administrativt blir rådet underlagt Nærings- og handelsdepartementet. Det skal bestå av fire personer. De skal uttale seg om foreslåtte lover og forskrifter medfører plunder for næringslivet.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har ivret for et forenklingsorgan, og hilser nyheten om etableringen av regelrådet velkommen.

NHO er fornøyd

Det er «klart vi er fornøyd», fastslår konstituert næringspolitisk direktør Ingebjørg Harto i NHO overfor NTB.

– Regelrådet vil hindre at nye lover og regler for bedriftene blir mer tyngende enn det som er nødvendig. Mange tror at regelforenkling går ut på å fjerne regler som allerede finnes, men det hjelper ikke mye hvis man likevel vedtar enda flere nye regler.

I Sundvolden-erklæringen går regjeringen inn for å redusere næringslivets kostnader som følge av rapporteringskrav med 25 prosent sammenlignet med kostnadene i 2011. Regelrådet oppfattes som et betydelig skritt på veien mot dette.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Tror på superavkastning fremover: - Utrolig store muligheter  

Solberg vil hjelpe arbeidsløse ingeniører

15 mrd i skattekutt på to år

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:

Se DNtv: - Får se hva som skjer med skjørtelengden

 

- Får se hva som skjer med skjørtelengden
Deltakerne på Paretos oljekonferanse er kledd for krise
00:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.