Sp går fram halvannet prosentpoeng til 8,1 prosent, mens Frp går tilbake 0,7 til 8,9 prosent, på kommunebarometeret Norfakta har laget for de to avisene. Det får Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til å smile enda bredere enn vanlig, skriver Klassekampen.

– Dersom vi skulle slå Fremskrittspartiet, vil det være en sensasjon når det gjelder å flytte velgere, sier partilederen, som lanserte nettopp det å bli større en Frp som et mål på landsmøtet i vår.

Også De grønne har grunn til å glede seg over målingen, som er partiets beste noensinne. Partiet har like stor fremgang som Sp og lander på 6,4 prosent. Begge de to «rakettene» går fram mer enn feilmarginen i målingen, som er på mellom 0,7 og 2,8. Feilmarginen er størst for de største partiene.

Ap er fortsatt størst, men faller 2,1 til 32 prosent. Høyre faller 0,9, men er fortsatt en like soleklar nummer to, med 26 prosents oppslutning.

Rødt og SV går fram henholdsvis 0,2 og 0,3 til 2,0 og 3,6 prosent. Venstre og KrF får begge marginalt dårligere resultat enn for en måned siden. Nedgangen på henholdsvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng er godt innenfor feilmarginen. Venstre ligger på 5,3, mens KrF får en oppslutning på 4,8 prosent.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Hamrer til mot konkurrentene

Andelen toppkarakterer mer enn halvert på NHH

Tror på superavkastning fremover: - Utrolig store muligheter

Se DNtv: Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.