Flyktningkrisen har ført et stort antall enslige mindreårige asylbarn til Norge. Nå har justisminister Anders Anundsen (Frp) gitt Utlendingsdirektoratet (UDI) i oppdrag å utrede «forslag til hvordan ankomstene kan reduseres», skriver Aftenposten.

Statsministeren avviser på sin side at det er aktuelt med nye innstramminger.

– Nå må vi konsentrere oss om de mange asylsøkerne som kommer, og som trenger god hjelp og oppfølging. Det er ikke aktuelt å gjøre innstramminger på mindreårige asylsøkere, sier Solberg til NRK.

Solberg understreker likevel at man må sikre at ikke familier sender barn ut på en slik farefull ferd som er i regi av menneskesmuglere. Det er farlig for dem som reiser, advarer hun.

– Vi må alltid diskutere hvordan vi kan hindre at barn blir sendt ut i regi av kyniske menneskesmuglere, sier Solberg til NRK.

Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) sier han tror økningen i antall asylbarn skyldes at menneskesmuglere tilpasser seg regelverket i Norge og Europa, skriver Aftenposten.

– Vi er opptatt av det ikke skal bli en industri for menneskesmuglere å få enslige, mindreårige til Europa. Det haster med tiltak, for å redusere ankomsten. Vi ser med stor bekymring på dette fenomenet, sier Kallmyr.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Hamrer til mot konkurrentene

Andelen toppkarakterer mer enn halvert på NHH

Tror på superavkastning fremover: - Utrolig store muligheter

Se DNtv: Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.