Avisen har fått innsyn i dokumenter som forteller at selskapet Tina Rengjøring har hatt Grande på kundelisten siden 2012. Det får den også bekreftet av innehaver Tina Andrzejewska og Grande selv.

– Jeg har ikke noen kontrakt med firmaet, men har bestilt vasking ved behov. Anslagsvis 8-12 ganger i året de siste tre årene, skriver Venstre-politikeren i en epost til Dagbladet.

Fersket av Arbeidstilsynet

Tina Rengjøring fikk pålegg fra Arbeidstilsynet 23. september i fjor. I vedtaket slår Arbeidstilsynet fast at «det foreligger brudd på bestemmelsene om lønn».

I 2011 ble det innført allmenngjort lønn i form av lovpålagt minstelønn for renholdere. Tilsynets gjennomgang viste at ansatte i Tinas Rengjøring mottok 125 kroner i timen, betydelig mindre enn minstelønnen på 161,17 kroner i timen (nå 169,37).

Andrzejewska har fulgt pålegget fra Arbeidstilsynet og etterbetalt den aktuelle lønnen. Selskapet er også oppført på Arbeidstilsynets liste over godkjente renholdsvirksomheter.

Bekreftet at de fulgte regelverket

Trine Skei Grande forteller at hun tok kontakt med selskapet på epost før hun bestilte vaskingen første gang. Hun ba selskapet om å bekrefte at det fulgte gjeldende regelverk, noe det bekreftet.

Venstre-lederen sier at det var skuffende å høre at firmaet hun brukte har betalt ulovlig lav lønn. Samtidig mener hun at politikere bør vise større aktsomhet enn andre ved kjøp av tjenester.

– Jeg synes det er rimelig at det settes større krav om aktsomhet til politikere, som jo er lovgivere, sier Grande.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hevder filippinske arbeidere i Kongeparken får 32 kroner i timen

 
Slår alarm om vestkantkultur: - Ressurssterke familier importerer billig hushjelp