Shoaib Sultan, Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, ble mandag bedt om å klargjøre om han fortsatt mener homofili er synd.

Sultan, som er muslim, har tidligere uttalt at homofili er synd fordi Koranen forbyr det.

Tirsdag sa han til NRK at homofile skal ha de samme rettighetene som heterofile.

– Jeg har sagt tidligere at det dreier seg om teologi, og jeg har ikke tenkt å stå her å diskutere teologi, men jeg har ingen problemer med homofile, og jeg har mange gode venner som er det, sa Sultan.

Overfor NRK bekrefter Sultan at han mener homofile og heterofile skal ha like rettigheter.

Men det er ikke godt nok for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

– Vær krystallklar på hva du mener om dette. En ordførers moralske overbevisning er selvsagt av interesse for innbyggerne. Det som er den egentlige synden, er at folk i 2015 fremdeles synes at homofili er synd. Sultan bør avklare om han er en av disse, sier LLHs leder Bård Nylund.

Senere samme kveld som Nylund kom med denne uttalelsen, virket det imidlertid som om han fikk bekreftelsen han var ute etter.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at han vil bli noe annet enn en inkluderende ordfører, opplyste LLH-lederen overfor NTB og refererte til at Sultan blant annet har jobbet tett med Skeiv verden, som er et nettverk for homofile og bifile med minoritetsbakgrunn.

– De har bare godord å si om det samarbeidet, sier Nylund.

Sultan, som altså er muslim, har tidligere uttalt at homofili er synd fordi Koranen forbyr det. Han var den gang generalsekretær i Islamsk Råd Norge.

– Han har gjentatte ganger siden vært tydelig på at han personlig jobber aktivt for at seksuelle minoriteter skal ha akkurat de samme rettigheter som alle andre. Det er det jeg forholder meg til, sier Nylund, som likevel oppfordrer Sultan til å være tydelig om hvilke moralske overbevisninger han har, sier Nylund.

 

Les også:- Vi er heldige som har rente å kutte

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Carlsberg tilbakekaller øl i Sverige

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert: