Det opplyser Kripos' pressesjef Ida Dahl Nilsen til Dagbladet onsdag formiddag.

- Etter planen skulle skipet ut i patrulje igjen onsdag, men det blir innstilt inntil videre. Så får vi se. Det er en avgjørelse gjort i forståelse med Frontex i Operasjon Triton og italienske myndigheter, sier hun.

Dykkere har søkt etter den savnede norske matrosen fra skipet Siem Pilot i havnebassenget i Catania på Sicilia, uten hell.

Ingen har sett 23-åringen siden 3.30-tiden natt til mandag. Morgenen etter ble han meldt savnet.

- Vi har fått forsikringer fra italiensk politi om at saken har høy prioritet og blir fulgt opp på en god måte, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til nettavisen Maritime.

I tillegg til dykk i havnebassenget er det hengt opp lapper og søkt etter mannen i Catania, der Siem Pilot ligger til kai.

Tirsdag kveld kom den savnede mannens familie til skipet. Der blir de orientert om letearbeidet. Onsdag kommer også en sjømannsprest til skipet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.