– Det blir et spennende samarbeid videre, for vi ser at vi har mange sammenfallende syn, sier Hanne Nordhaug, leder for NTL Nav.

Etter at navnet på den nye direktøren ble lekket i mediene for noen dager siden, har Nordhaug fått positive tilbakemeldinger fra sine kolleger.

Les også: Tidligere gransker tar over toppjobben i Nav

– Den kunnskapen hun har fått gjennom å lede ekspertutvalget er veldig nyttig å ha for en toppleder i Nav, sier hun.

NTL sa seg enig i situasjonsbeskrivelsen Vågeng ga da hun overleverte ekspertutvalgets rapport i vår.

– De aller fleste forslagene til løsning mener vi er gode og i tråd med det vi har påpekt over lengre tid, sier Nordhaug.

Hun håper nå å få en tydeligere ledelse, slik at hele organisasjonen trekker i samme retning.

På spørsmål om hvor den nye Nav-direktøren skal begynne, trekker hun fram tre saker. Det første er å endre mål- og resultatstyringen slik at de lokale medarbeiderne får mer tillit.

Det andre er at Nav i større grad får følge opp brukerne selv og at færre oppgaver overlates til private. Mindre bruk av konsulenter er tredje punkt på listen.

Nordhaug påpeker at direktøren er viktig, men at også føringer fra politikerne har stor betydning for Nav. At Nav egentlig er delt i to, i et statlig og kommunalt partnerskap, er blant utfordringene.

Les også: Bergens-ordfører Trude Drevland siktet for korrupsjon

De Grønne velger både rødt og blått  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.