Årsregnskapet for Støre-familiens investeringsselskap Femstø viser store endringer for fjoråret. Mens Støre i 2013 hadde 10 millioner av selskapets 38 millioner i aksjer, har familien i 2014 tredoblet investeringen og gått tilsvarende ned i i bankinnskudd.

Ifølge årsregnskapet har Støre nå over 31 millioner investert i "markedsbaserte aksjer" og litt over 2 millioner i bankinnskudd.

Resultatet er derimot ikke større enn 364.000.

Femstø er selskapet som er opprettet for å forvalte arven etter Støres bestefar som i mange år var på eiersiden i Jøtul, som ble solgt ut av familien på 70-tallet.

Selv om Ap-lederen eier 76 prosent av aksjene i Femstø og er styreleder, har han bedt sønnen Magnus Slagsvold Støre (25) svare på DNs spørsmål.

Eldstesønnen er daglig leder i Femstø, og har i likhet med de to andre sønnene Vetle og Ola Gullik fått hver sine 8 prosent av aksjene.

- Det langsiktige målet for Femstø er forvaltning av midlene for familien. I tråd med dette målet ble deler av selskapets tilgjengelige likviditet omdisponert og investert i aksjefond i januar 2014, sier Magnus Slagsvold Støre til DN.

Magnus studerer nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo og gikk ifjor ut i VG sammen med Thorvald Stoltenberg og ba om at myndighetene måtte regulere salg og distribusjon av narkotika. Han skrev også kronikken «Ruspolitikken må opp fra strutsehullet» og «Positiv rus med minst mulig skade» sammen med psykolog Pål-Ørjan Johansen.

Støre er oppført som styreleder, mens Magnus Slagsvold Støre er daglig leder.

LES OGSÅ: Goldman Sach-sjefen har fått lymfekreft

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 

Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.