– Det nye er at partene er blitt enige om å møtes til rettsmekling 12. og 13. november i Oslo for å se om man kan bli enige om forlik og stoppe saken før den havner i lagmannsretten, sier rådmann i Bremanger, Tom Joensen, til NRK.

I juni i fjor inngikk Terra-kommunene forlik med DNB, en avtale som innebærer at kommunene kun må betale inn 650 millioner kroner – halvparten av det opprinnelige kravet. Banken godtok dermed et regnskapsmessig tap på 159 millioner kroner.

– Hvis vi kunne komme ut av det på det samme erstatningsnivået som i tingrettsdommen, så bør vi kunne akseptere det. Vi ønsker å bli ferdig med denne saken, fordi den tar enormt med tid og ressurser, sier Joensen.

Etter råd fra meglerforetaket Terra Securities investerte åtte kommuner i kompliserte låneprodukter i USA. Investeringene i sju av dem var lånefinansiert av DNB, nå DNB, med sikkerhet i framtidige kraftinntekter. Da Terra Securities gikk konkurs i 2007, måtte kommunene akseptere flere hundre millioner kroner i tap som følge av investeringer i produkter de i ettertid hevdet de ble forledet til å kjøpe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeprisene stabile etter Kina-drevet fall

Morgenens viktigste nyheter

Asia i dag: Var dyrere enn Fifth Avenue i New York