(oppdatert - NTB har lagt til kilde i saken)

Nav følger ledighetssituasjonen og varsler at de vil styrke bemanningen der ledigheten øker mest, melder E24.

Antallet nye arbeidssøkere per virkedag er steget til 1.000, som er det høyeste antallet siden sommeren 2009.

– Vi venter at arbeidsledigheten, slik den måles av SSB, stiger videre mot fem prosent i 2018, sier Kjersti Haugland i DNB Markets til E24.

Det siste året har 5.500 personer flere registrert seg som ledige hos Nav, viste nye tall fredag. Den største stigningen kommer i Rogaland, der ledigheten har økt med 4.000 personer det siste året.

– Vi øker bruken av arbeidsrettede tiltak, og i løpet av oktober vil vi ansette 20 veiledere som kan arbeide med å følge opp arbeidssøknader der arbeidsledigheten stiger mest, sier direktør for Nav Rogaland, Truls Nordahl.

Les også: Sjeføkonom: Kun et spørsmål om tid før konkursbølgen feier over landet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Rekordstor søkermasse: nå vil også offshorearbeidere bli brannmenn

Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert: