Personer over 50 år som får i seg mye kalsium fra melk, ost eller yoghurt, har like stor risiko for bruddskader som dem som har et lavere kalsiuminntak, skriver forskning.no og viser til en såkalt metastudie publisert i British Medical Journal. Studien samler relevant forskning på området.

I artikkelen står det også at bevisene for at kalsium i pilleform kan redusere risikoen for brudd er svake og ikke entydige. Forskerne som står bak studien, finner heller ikke bevis for at det hjelper å tilsette D-vitamin i melken for å motvirke beinskjørhet. Derimot fant de en sammenheng mellom mye melkedrikking og økt dødelighet blant eldre.

Norge er på verdenstoppen i bruddskader. Mest alvorlig er hoftebrudd, som ofte rammer kvinner med redusert beinmasse. Risikoen for brudd øker kraftig fra 70 års alder. En beregning gjort i 2012 konkluderte med at hoftebrudd koster det norske samfunnet 2 milliarder kroner hvert år.

Les også: En halv jernbanemilliard til nytt signalsystem

Se DN Tv: Bader i fersk fisk

Bader i fersk fisk
På fiskemarkedet i Shanghai får du det meste, bortsett fra norsk laks.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.