Forslaget om køprising ble vedtatt i bystyre i Bergen i februar og ble så sendt til Stortinget for godkjenning.

– Jeg kan nå varsle om at regjeringen vil foreslå for Stortinget å si ja til søknaden, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) til NRK.

Hun sier regjeringen legger stor vekt på at dette er et lokalt ønske og at de ikke vil stå i veien når kommunen mener dette er et viktig tiltak for å løse utfordringene med luftkvaliteten i byen.

Lokalpolitikerne i Bergen ønsker at det skal koste 45 kroner ekstra å passere bomringen i rushtiden fra nyttår. Dette for å få mindre kø og bedre luft.

EFTA-domstolen i Luxembourg slo fredag fast at det mellom 2009 og 2012 har vært for høye nivåer av skadelig forurensing både på Østlandet, Vestlandet og i Midt-Norge.

Les også: En halv jernbanemilliard til nytt signalsystem
VW-salget faller etter jukseskandalen


Han avslørte VW-jukset

Dan Carder avslørte VW-jukset.
Professor Dan Carder trodde det var noe galt med måleutstyret da han så resultatene fra Volkswagen-testen. Det var det ikke.
02:43
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.