I dag må matprodusentene betale 15 prosent på mat som gis bort, også til veldedige organisasjoner. Fordi matprodusenter og butikkjeder må betale moms på maten de gir bort, blir det billigere å destruere og kaste den, ifølge NRK.

– Det er så mye som kastes i dag, som kunne blitt gitt til mennesker som har det litt vanskeligere, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Hun vil gjøre et lite løft for de aller fattigste, og fjerne en moms som de fleste ikke vet eksisterer.

På Matsentralen leverer matindustrien inn overskuddsmat, som de så sender ut igjen. Lindis Evja, styreleder i Matsentralen, tror fjerningen av momsen vil gjør det lettere for dem å samle inn mat.

– Det tror jeg absolutt. Det blir mer mat til Matsentralen og til organisasjonene, og ikke minst til dem som trenger hjelp, sier hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.