Pengene skal brukes på omstillingstiltak for leverandørindustrien, som opplever et fallende marked.

– Halveringen av oljeprisen slår hardt inn i vestlandsfylkene. Mange mennesker har mistet jobben, og mange er urolige for at de mister arbeidet. De sitter på verdifull arbeidskraft og kompetanse som vi må ta vare på, sier Sanner til NTB.

Initiativet til satsingen kommer fra Hordaland fylkeskommune, som vil få ansvaret for å legge til rette for tiltak i Agder-fylkene, Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal.

Samarbeid

Ordningen blir et samarbeid mellom bedrifter, Innovasjon Norge, ansatte og Nav.

– Det kan dreie seg om tiltak for å få bedriftene over på nye markeder som har vekst, etterutdanning eller kompetansebygging hos ansatte eller å øke kompetansen i næringen for å utvikle nye produkter, sier Sanner.

Statsråden varsler at totalsummen kan bli større enn de 20 millionene som regjeringen foreslår i budsjettet.

Det siste halvannet året har ifølge DNB Markets omkring 25.000 oljejobber blitt borte i Norge, hovedsakelig på Vestlandet. Den økende arbeidsledigheten er også sentrert i vestlandsfylkene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: VG: Regjeringen foreslår å øke momsen


Her får du alt om statsbudsjettet og ny skattereform