Regjeringen og finansminister Siv Jensen venter nå betydelig høyere arbeidsledighet enn hva de så for seg for kun måneder siden.

I forslaget til statsbudsjett som legges frem klokken 10.00 onsdag anslår nå regjeringen en ledighet på 4,4 prosent i år og 4,5 prosent neste år, melder TDN Finans, som viser til Bloomberg News.

I revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt frem i mai, var ledighetsanslagene 4,0 prosent i 2015 og 4,1 prosent i 2016.

Anslagene handler om de såkalte AKU-tallene fra Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse.

Antallet som registrerer seg som ledige hos Nav anslås til 2,9 prosent i år og 3,2 prosent neste år i regjeringens forslag til statsbudsjett, ifølge NTB.

Regjeringen anslår at arbeidsstyrken vil øke med 1,3 prosent i år og 0,6 prosent neste år. Arbeidsstyrken omfatter sysselsatte og arbeidsledige og var i fjor på 2.734.000 personer.

Ifølge Nav var det ved utgangen av september det registrert 79.600 personer helt arbeidsledige, en økning på 5.500 sammenlignet med ifjor. De arbeidsledige tilsvarer nå 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 91.900 personer i september, tilsvarende 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er 9.400 flere enn for ett år siden, da bruttoledigheten var på 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Les også:  Neste år går Norge med underskudd
Sanner med vekstpakke til oljefylker
NRK: Regjeringen vil bruke 193 milliarder oljekroner

DN Direkte: Alt om statsbudsjettet og skattereformen

Se DN Tv: DNs kommentator om Jensens skattekutt

DNs Bård Bjerkholt om Jensens skattekutt: Viktig for næringslivet og norsk økonomi
- Og de fleste blir jo glade for å betale mindre skatt, mener økonomikommenator Bård Bjerkholt.
02:02
Publisert:

Slik vil de at regjeringskvartalet skal se ut

Slik vil Statsbygg at regjeringskvartalet skal se ut
Høyblokka forbli den høyeste bygningen i det nye regjeringskvartalet. Det sa administrerende direktør Harald Nikolaisen på en pressekonferanse tirsdag.
01:05
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.