Finans Norge er svært skeptisk til regjeringens forslag om merverdiavgift i finansiell tjenesteproduksjon. De mener forslaget ikke er samfunnsmessig fornuftig.

Det skriver Finans Norge i en pressemelding i forbindelse med fremleggeonsdag.

Regjeringen varsler i statsbudsjettet og stortingsmeldingen om skattereformen at merverdiavgiften skal innføres gjennom en ordinær mva på vederlag for finansielle tjenester samt en avgift på margininntekter. Samlet proveny er 3,5 milliarder kroner.

Kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge viser til at merverdiavgift på finansielle tjenester er vurdert en rekke ganger tidligere, men at det har blitt avvist.

- Heller ikke i EU er dette nå en aktuell problemstilling. Norge bør ikke innføre et eget avgiftsregime for finansielle tjenester som i tillegg blir svært vanskelig å gjennomføre rent praktisk, sier Fåne i meldingen.

Scheel-utvalget mente at ettersom finansielle tjenester er lavere beskattet enn andre tjenester i samfunnet, gir det et overforbruk. Dette mener Finans Norge er feil.

-Det er ikke noe som tyder på at nordmenn har et generelt overforbruk av finansielle tjenester. Det vil ikke være samfunnsmessig fornuftig om man skal gjøre det dyrere at folk forsikrer sine biler, hus og hjem, sier Fåne i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.