– Vi har framgang i driften på alle forretningsområdene våre. Det er blitt jobbet godt over hele linja, sa konsernsjef Geir Isaken i NSB da han presenterte tallene for andre tertial torsdag formiddag.

NSBs driftsinntekter var på 9,8 milliarder kroner og sikret et driftsresultat på 1,7 milliarder kroner i årets første åtte måneder. Selv om driftsinntektene lå omtrent på samme nivå som i samme periode i fjor, er driftsresultatet det beste NSB har levert noen gang. Tilsvarende resultat i fjor var på 1 milliard kroner, hvilket innebærer at konsernet hadde en resultatframgang på 63,7 prosent i år.

Resultat før skatt i årets første måneder endte på rundt 1,5 milliarder kroner, hvilket også er ny rekord med god margin. Finanskostnadene i år er mindre enn i fjor, da tilsvarende resultat var på drøyt 700 millioner kroner.

Det er først og fremst persontrafikken som bidrar til de gode resultatene. NSB hadde en vekst i resultatperioden på 2,4 millioner passasjerer. Hvis utviklingen fortsetter vil NSB ha hatt en passasjervekst på 26 prosent siden 2011.

Les også:
Asia i dag: Dette er en 100 mrd. dollar gorilla  
Nå blir det vanskeligere å få boliglån
Milliardkontrakt til Kværner på Johan Sverdrup
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.