Ifølge avisen er det tatt ut siktelse mot rederen i forbindelse med skipsdåpen i Vågen 17. mai.

– Vi er ikke kjent med noen siktelse. Vi har ingen kommentar utover det og viser til pressemeldingen fra Viking Ocean Cruises, sier Hagens advokat Bjørn Stordrange til NTB.

Selskapet opplyser i pressemeldingen fredag at de er blitt kontaktet av Hordaland politidistrikt bedt om å gi forklaring i saken.

– Viking Ocean Cruises vil samarbeide med politiet om dette, opplyser selskapet.

– Ønsker forklaring

Heller ikke politiet vil bekrefte at det er tatt ut en siktelse mot rederieieren.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at det er tatt ut siktelse. Vi går ikke ut med hvilken status de involverte har, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren til NTB.

– Det eneste jeg kan bekrefte, er at vi ønsker å innhente forklaringer i saken, og Hagen er en av dem vi ønsker forklaring fra, sier Øren.

Hun legger til at politiet ikke har offentliggjort siktelser i saken tidligere, og sier det er fordi de ønsker ro rundt etterforskningen.

– Normal skipspraksis

I pressemeldingen skriver Viking Ocean Cruises at de er trygge på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken.

– Rederiet har fulgt helt normal forretningspraksis innen cruisenæringen hva dåp av skip angår. Dette er en praksis som er blitt gjennomført ved skipsdåp i årtier, og som vil praktiseres i fremtiden av vårt rederi – og andre rederier verden over, står det videre.

Samtidig understreker selskapet at de ikke har hatt noen økonomiske fordeler i denne saken, noe de vil understreke overfor Hordaland politidistrikt.

Grov korrupsjonssiktelse

I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon, etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star.

Dette var betalt av cruisereder Hagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

BT: Bergens-ordfører Trude Drevland siktet for korrupsjon